L'Ajuntament de Salt ha presentat una proposta a la Generalitat que pretén ser un projecte continuador del pla "Salt-70", recentment acabat. Les intervencions es concretarien de nou al barri centre, tot i que aquesta vegada en un espai molt més reduït: l'illa inclosa entre els carrers Picasso, Torras i Bages, Pacheco i Àngel Guimerà.

El Secretari General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Oriol Nel·lo, va indicar que la convocatòria es resoldrà entre els mesos de juny i juliol. Es preveu atorgar uns quatre milions d'euros per a cada municipi a invertir en dos anys. El finançament, tal com succeïa amb el Pla de barris, serà a parts iguals entre la Generalitat i l'Ajuntament. Nel·lo ja va apuntar que les opcions saltenques per entrar en la convocatòria del contracte-programa són altes perquè si s'ha demostrat que el barri "necessitava una intervenció especial seria absurd que ara marxessim", conscient que calen seguir actuant.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va indicar ahir que es tractarà de mesures de reurbanització i de rehabilitació d'elements comuns en blocs d'habitatges: instal·lació d'ascensors i rampes i connexió a la xarxa d'aigua potable, entre altres. També seguiran les actuacions socials i de mediació, no tan sols en aquesta illa. A més, es buscarà un local per habilitar-lo com a centre cívic del barri Centre. L'objectiu era habilitar l'antiga escola Guimerà, però hi ha la seu del Consorci de Benestar Social i un centre obert infantil.