El Consell Comarcal del Gironès ha retornat el projecte d'un col·lectiu hindú que vol obrir un centre cultural al carrer Major de Salt. L'organisme comarcal ha d'emetre un informe sobre el compliment de la normativa en matèria de seguretat en base al projecte que ha presentat una entitat i l'ha retornat en detectar diverses mancances.

El Consell és qui ha d'emetre l'informe tècnic ja que el local del carrer Major número 125 té una superfície superior als 500 metres quadrats. La presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha indicat que han retornat el projecte a l'entitat en constatar que hi havia alguns aspectes contradictoris. Les activitats que explicaven no eren les que quedaven concretades en el projecte.

L'entitat ha de presentar ara un nou projecte on s'esmenin les onconcrecions si vol tirar endavant el projecte. Un cop el Consell emeti l'informe definitiu, el traslladarà a l'Ajuntament de Salt, que és qui haurà de donar la llicència d'activitats si considera que es compleixen totes les normatives.

La possibilitat que el col·lectiu pugui obrir un centre al carrer Major de Salt no ha agradat als veïns. De fet, s'estan recollint firmes i s'han presentat al·legacions al registre de l'Ajuntament. De moment, sumen unes 400 firmes en contra. La plataforma Gent per Salt (GPS) també s'ha unit al rebuig a l'obertura d'aquest possible centre.

El coordinador general de GPS va assenyalar que "no s'han de confondre les nostres queixes amb racisme, només volem que les lleis siguin iguals per a tothom". En les seves al·legacions, es fa referència a diferents irregularitats que, al seu parer, té el projecte. Es parla de la manca de sortida d'emergències externa de la futura cuina, que les sortides d'emergència del local donen les dues al mateix carrer i de la diferència de metres quadrats que consten entre el projecte presentat i les escriptures de la finca. Finalment, malgrat que actualment al local no hi ha cap activitat, s'apunta que el sostre del local té uralita i que "deixa sortir soroll i olors gairebé cada dia".

Antoni Rodríguez també ha volgut deixar clar que malgrat que s'asseguri que ""l'ús cultural no inclou cap activitat religiosa" tots sabem que no serà així". Fonts municipals, però, han assegurat que vetllaran perquè, si s'acaba concedint la llicència d'activitats, el local no es converteixi en un centre de culte. En cas que succeís s'ha recordat que es farà tancar, tal com ja ha fet altres vegades.