El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma (PSC), va donar a conèixer ahir que ja tenen redactat el projecte per la construcció de la futura escola bressol de la Devesa, que s'ubicarà a la plaça de Mela Mutermilch. Pluma va reiterar que els terminis s'estan complint i només caldrà licitar l'obra i adjudicar-la. Els treballs per construir l'edifici duraran aproximadament un any i mig. Per aquest motiu es manté la previsió que l'obertura de l'equipament es produiria a meitat del curs 2011-12.

L'equipament, amb una superfície de de 837 metres quadrats construïts, serà per a nens de un a dos anys i tindrà 74 places. Tindrà cinc aules i altres espais com un pati, menjador, cuina, dormitoris, i despatxos i vestuaris per als educadors. El projecte ha estat dissenyat amb un sostre aixecat que permetrà augmentar l'entrada de llum natural.

Per a la construcció de l'equipament, l'Ajuntament disposa d'una subvenció de la Generalitat de 5.900 euros per cada plaça ofertada, segons va assenyalar ahir la regidora d'Educació, Núria Terés. Això representarà un impuls econòmic d'uns 436 euros. A més, anualment es rebrà 1.800 euros per cada alumne, que representarà un injecció d'uns 133.000 euros.

Reforma a Fira de Girona

L'Ajuntament també va anunciar que es reformarà la part posterior de Fira de Girona, a l'entorn de la Llotja de Contractació, per millorar l'estacionament i també per permtre un millor pas de vianants en direcció al vial perimetral de la Devesa. Joan Pluma va destacar que aquesta reforma facilitarà el pas des de la futura Audiència Provincial en direcció a les zones d'estacionament de l'entorn del Palau de Fires.