un important desplegament policial per alliberar els dos joves.Els mossos d'esquadra protegien els bombers mentre feien els treballs.L'operatiu policial va generar molta expectació a l'entorn del jutjat. Un dels detinguts és traslladat al furgó policial.

Nova acció de protesta -i sonada- en suport a la jove antisistema de Sarrià de Ter Núria Pórtulas. Dos joves van enfonsar ahir al matí els braços en un bidó de formigó armat que van plantar al mig de la calçada de l'avinguda Ramon Folch, davant l'edifici dels jutjats. L'acció s'havia preparat a consciència, perquè l'interior del bidó estava revestit amb diversos tubs, cadascun dels quals contenia ferros i cadenes que donaven consistència al formigó.

Pels voltants de les nou del matí, un grup de joves antisistema -entre els quals hi havia Pórtulas- van traslladar un bidó de ferro fins al pas de vianants. Prèviament, els activistes l'havien omplert de formigó armat (amb cadenes i trossos de ferro) que havien deixat assecar. Al mig de les dues cares, però, s'havia col·locat un tub de plàstic que anava d'extrem a extrem, a l'interior del qual hi havia dues anelles metàl·liques.

Els dos nois es van situar als costats del bidó i, després d'estirar-se al mig de la calçada, van introduir els braços dins el tub. A la mà portaven una cadena entortolligada amb un candau, que van tancar amb les anelles. D'aquesta manera, si no s'anaven aixecant totes les capes de formigó que els cobrien, no es podien alliberar.

Important desplegament

L'acció de protesta va mobilitzar un important desplegament d'agents de paisà, antiavalots, Bombers, policies locals i personal sanitari. Els bombers van necessitar unes tres hores -i l'ajuda de malls, serres radials i martells mecànics- per poder foradar les capes de formigó fins arribar al tub de plàstic.

La protesta va congregar multitud de curiosos i va caldre tallar un dels carrils al trànsit, perquè el bidó estava al mig de la calçada i, pel seu pes, no es podia moure. Mentre els Bombers treballaven, un cordó d'antiavalots vigilava la vintena de joves antisistema, que estaven asseguts a la vorera corejant consignes com "Núria lliure!", "Absolució!" o bé "Audiència Nacional, tribunal d'excepció!".

Després que els Bombers traguessin els dos joves, els Mossos i la Policia Municipal se'ls van endur detinguts amb dos cotxes patrulla. Per treure les restes del bidó i del formigó, va caldre traslladar un camió-grua.

D'ençà que el Tribunal Suprem va celebrar la vista del recurs per la sentència que condemna l'anarquista de Sarrià de Ter, les accions de suport a Núria Pórtulas no han parat de succeir-se. Núria Pórtulas va ser condemnada a dos anys i mig de presó per l'Audiència Nacional. La sentència, emesa el juliol del 2009, considera la noia culpable d'un delicte de temptativa inacabada de col·laborar amb organització terrorista. La detenció de Pórtulas, que va estar empresonada a Soto del Real, va tenir lloc ara fa tres anys en una casa okupada al Pont Major.