Girona congregarà, el proper 4 de juny, ajuntaments, institucions i entitats d'arreu de Catalunya que ratificaran públicament el compromís de consumir productes etiquetats en català en els seus organismes. Aquesta ratificació es portarà a terme a través del Compromís de Girona, acte que tindrà lloc en el marc de la fira mercat De Tot Cat, destinada a promoure els productes i serveis que incorporen la llengua catalana.

L'alcadessa de Girona, Anna Pagans; el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan; el president de la Diputació, Enric Vilert; la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; i ajuntaments com els de Salt, Quart, Castelló d'Empúries, Aiguaviva, Bescanó, La Jonquera, Sant Aniol de Finestres, Sant Hilari Sacalm, Hostalric, Riudellots de la Selva, Camós, Torroella de Montgrí, Sant Cugat del Vallès, Cervera, Arenys de Munt, Caldes de Montbui o Sallent, entre molts altres, hi seran presents.

Amb el Compromís de Girona es vol donar un impuls a la campanya "A taula, en català", engegada fa anys per la Plataforma per la Llengua i l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català i que compta amb més de 200 entitats i institucions adherides. L'objectiu d'aquesta campanya és promoure l'ús del català en l'etiquetatge dels productes a través de fomentar-ne el consum en entitats i institucions públiques i privades.

L'actor Pep Plaza conduirà l'acte, en el qual intervindrà el filòsof Josep Maria Terricabras i on es presentarà l'audiovisual "Quan les nostres àvies compraven en català".