L'Institut Català de la Salut haurà de fer front a les indemnitzacions milionàries que corresponen als metges que, en el seu dia, amb 65 anys, i en plenes facultats per seguir exercint, van ser prejubilats. Tots aquests diners els pagarem tots nosaltres, els contribuents.

És d'una gravetat excepcional fer jubilar professionals de la sanitat en contra de la seva voluntat i en contra de la llei; és gravíssim allargar el tema 6 anys amb recursos i contenciosos a compte de la butxaca dels ciutadans de Catalunya per intentar no pagar; i és per descomptat d'una gravetat extrema malversar 70 milions d'euros pagant indemnitzacions com a conseqüència de la tossuderia, les males maneres i la mala gestió dels recursos públics.

Val 70 milions dels ciutadans i ciutadanes, la gestió de la consellera? Quantes operacions quirúrgiques es poden fer amb aquesta quantitat de diners? Quants recursos que s'han retallat dels centres i hospitals s'haurien pogut mantenir? No és cap bagatel·la, Sra. Geli. Equivocar-se és humà; no reconèixer errors i entossudir-se és de mals polítics.

El que en democràcia correspon a qui des del seu lloc de responsabilitat política ha marrat greument la gestió i ha comportat una despesa a la ciutadania és dimitir. Però aquí no dimiteix ningú. No ho va fer l'alcalde Nadal quan la variant de la N-II va passar per Sant Daniel; no ho va fer el tinent d'alcalde Joan Pluma quan el xalet Tarrús va costar una fortuna a la ciutat; no ho va fer el conseller Nadal quan el barri del Carmel es va enfonsar (van ser dimitits els tècnics, això sí); no ho va fer el conseller Duran i Lleida amb l'afer treball de finançament irregular d'Unió; no ho ha fet l'alcalde Hereu amb el fiasco de la Diagonal de Barcelona (han estat dimitits els segons de bord); no ho farà la consellera Geli... No dimitir quan les circumstàncies i les responsabilitats són tan directes mostra una actitud dels governants molt preocupant, mostra un dèficit democràtic greu, que més que a la plena democràcia ens condueix directament al règim polític. I aquí, al nostre país, de règims polítics ja em vàrem tenir un que va durar quasi 40 anys.