L'home que aquest dilluns al matí hauria matat la seva dona a ganivetades en un portal del carrer Doctor Castany de Salt sortirà avui dels calabossos dels Mossos d'Esquadra per passar a disposició del jutjat que investiga el crim. Mentrestant, el seu advocat defensor, el lletrat Samuel Garcia Quintas, ja ha posat de manifest que caldrà fer una exploració a l'home, Hassan El Aboussi, per saber si pateix alguna mena de trastorn mental i per aclarir si aquest possible trastorn va tenir algna cosa a veure amb l'acció criminal.

El presumpte homicida, de 53 anys d'edat, va anar-se a entregar a comissaria després d'haver acabat amb la vida de la que havia estat la seva parella, Fariba Barhouni. Li va clavar cinc ganivetades i la va deixar estesa emmig d'un bassal de sang davant del portal que hi ha al número 35 del carrer Doctor Castany.

El lletrat defensor pensa demanar que se li practiquin diverses proves psicològiques al detingut per aclarir si pateix alguna mena de trastorn. I és que el lletrat Samuel Garcia ja ha posat de manifest que no es pot descartar que quan va succeir el crim el seu client estigués afectat per algun tipus de trastorn.

La violència de l'atac -li va clavar cinc ganivetades al mig del carrer quan ella acabava de deixar els seus dos fills petits en una escola propera- porta la defensa a pensar en la possibilitat que l'home estigués alterat per alguna circumstància que li fes impossible controlar els seus impulsos.

Tot i que els serveis d'emergències van traslladar la dona fins a l'hospital Santa Caterina, no es va poder fer res per salvar-li la vida. Després de deixar la víctima ?malferida, l'agressor va fugir corrents del lloc. Al cap de poca estona, però, l'homicida es va entregar a la Policia Local i va lliurar tres cartes als agents: una d'elles anava dirigida a la policia, la segona a una de les filles, i la tercera a una ?professora. L'home passarà avui a disposició del jutjat que haurà de concretar en qiuina situació queda.

Un centenar de persones van fer ahir al migdia un minut de silenci davant l'Ajuntament de Salt per condemnar el crim de Fariba Barhouni. L'alcaldessa, Iolanda Pineda, va dir ahir que des del municipi es condemna aquesta mort "amb força i contundència". "Ni Salt ni la resta de la societat pot tolerar i restar indiferent a aquest tipus de violència exercida sobre les dones", va ressaltar. L'alcaldessa, que ha expressat la solidaritat del municipi als familiars i amics de la dona, va qualificar el crim com a "execrable".