El Tribunal Suprem ha absolt del delicte d'intent de col·laboració amb organització terrorista l'anarquista de Sarrià Núria Pórtulas. Des de la plataforma que ha donat suport a la jove durant tres anys, van rebre la sentència com una bona notícia, però critiquen que posa en evidència que des del principi l'acusació i el procés a l'Audiència Nacional contra Pórtulas no tenia fonament. "El dolor i el patiment dels familiars i amics de la Núria Pórtulas no es podrà compensar de cap manera", va afirmar l'advocat Benet Salellas, que va anunciar que estudien reclamar indemnitzacions pels quatre mesos que la veïna de Sarrià va estar en presó.

Tant la plataforma de suport a la jove com l'advocat de la jove, Benet Salellas, van carregar contra l'actuació policial, política i de l'Audiència Nacional durant els tres anys que ha durat el procés -des que van detenir Núria Pórtulas el 7 de febrer del 2007 fins que hi ha hagut sentència definitiva del Suprem-. L'entorn de la jove va reclamar que el Departament d'Interior es disculpi públicament per haver-la criminalitzat. També van anar més enllà i van exigir que el conseller, Joan Saura, i el secretari general, Joan Boada, dimiteixin dels seus càrrecs. Afirmen que eren pessimistes i no confiaven en una sentència absolutòria, tot i això, han afirmat que no es donen per satisfets i continuaran lluitant perquè desaparegui la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional.

Una sentència "clara i contundent" que, segons Salellas, posa en evidència que el tribunal de l'Audiència Nacional ni tan sols es va mirar l'expedient i que va convertir en sentència l'informe policial.

El lletrat ha assegurat que era "tan senzill" com comprovar si els tribunals italians havien condemnat Juan Antonio Sorroche, un amic de la noia que, segons els Mossos d'Esquadra, formaria part de l'organització terrorista amb qui la jove anarquista hauria col·laborat. "Si havia estat absolt no tenia cap sentit condemnar Núria Pórtulas", va afirmar Salellas, que va criticar que ni fiscalia ni el tribunal comprovessin que realment la sentència de Sorroche va ser absolutòria. L'advocat va considerar que la sentència del Suprem és un "revés" al conjunt del procés seguit contra la seva clienta i, per argumentar aquesta afirmació, va voler llegir un paràgraf de la sentència que recull que no va quedar provat que la jove hagués contactat amb un grup o organització terrorista, sinó que el que realment ha quedat provat és que "va contactar amb un amic".

L'entorn de Pórtulas va convocar a les vuit un "brindis" de celebració a la mateixa plaça del Vi de Girona, que va reunir desenes de persones.