El Ministeri d'Habitatge ha aprovat ja les obres de restauració de la façana del riu Onyar i la remodelació i condicionament de la planta baixa de la Casa Masó. L'actuació, per un import de 259.282,34 euros, ha estat adjudicada a l'empresa Construcciones Guardiola, S.L, segons es va ublicar ahir al BOE. De fet, les obres es van adjudicar fa unes setmanes, i tan sols faltava la signatura de la ministra, Beatriz Corredor.

La Casa Museu Masó mostrarà la que va ser residència familiar de l'arquitecte Rafael Masó, al carrer Ballesteries 29, tal com era quan ell l'habitava, amb tots els detalls dels gustos d'una família de la cultivada burgesia catalana de l'època. L'edifici està considerat un dels emblemes de l'arquitectura nocucentista.

Pel que fa a la façana sobre el riu Onyar, era l'única finca que tenia pendent la restauració de tot aquest sector. Fa unes setmanes va acabar el primer tram de la primera fase, les cases que queden a la dreta de la Casa Masó, si es miren des de l'altre costat de riu. Des d'aleshres, una lona cobreix les façanes de l'altre costat, perquè actualment s'hi estan fent obres de rehabilitació. En un futur l'Ajuntament vol tirar endavant les obres de les façanes de la Rambla i l'Argenteria, tot i l'oposició d'una bona part dels propietaris dels habitatges.