L'Ajuntament de Salt, el Departament d'Educació i la Fundació Ser.Gi han posat en marxa la revista digital Saltant, amb l'objectiu de posar en valor, dinamitzar i millorar la comunicació de totes les persones implicades en la comunitat educativa. La idea forma part del projecte Punt Accés Salt. L'objectiu és la millora dels resultats escolars, la millora de la cohesió social i la millora de la imatge de l'educació a Salt.

La revista digital d'educació és un projecte de dinamització i comunicació en xarxa de la comunitat educativa. Pretén tenir impacte sobre tots els àmbits i agents que tenen influència educativa sobre els alumnes de Salt. Vol, també, ser una eina per oferir una visió més completa i versemblant de la realitat educativa de Salt. La revista digital compta amb apartats dedicats als pares i mares, així com un apartat d'agenda d'activitats.

A partir de la diagnosi de Punt Accés Salt, que es va realitzar el setembre de 2008, els organitzadors van detectar, entre altres aspectes, que a Salt quan es parla d'educació tenen massa ressò les dades i fets negatius, problemàtics, enfront de les experiències d'èxit. Aquesta valoració genera desprestigi, desconfiança, desmotivació, inseguretat a tots els agents implicats en el fet educatiu.

Ajuntament, Departament d'Educació i la Fudació Ser.Gi volen crear un recurs complementari a d'altres estratègies, accions i serveis que s'estiguin realitzant en el municipi. Aquesta actuació vol ser un suport multimediàtic dels objectius estratègics del Pla Educatiu de Zona que han elaborat conjuntament els professionals municipals i del departament. A través del Punt Accés també es crearan altres eines de treball.