El vent i les pluges que han caigut en les últimes hores a la província de Girona han obligat a tres quarts de vuit del vespre a interrompre el trànsit ferroviari entre Girona i Maçanet de la Selva per arbres en les vies, han informat a Europa Press fonts de Renfe.

Segons els Bombers de la Generalitat, els arbres es localitzen al quilòmetre 185 de la línia, entre Sils i Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva, on les pluges de les últimes hores han provocat que els Bombers rebin una vintena d'avisos fins a un quart de nou del vespre, i que hi hagi visibilitat reduïda i arbres caiguts en algunes carreteres.

Renfe habilitarà un servei d'autobusos entre Girona i Maçanet per transportar els passatgers de trens de Mitja Distància de la línia Barcelona-Portbou. També es pot veure afectat el Trenhotel Barcelona-París.

La majoria d'avisos que han rebut els Bombers es refereixen a baixos inundats a la comarca de la Selva. La meitat procedeixen de la capital comarcal, Santa Coloma de Farners, i set de Sils, mentre que la resta es reparteixen entre Vidreres, Riudarenes i Maçanet de la Selva. També han registrat avisos de Fornells de la Selva, al Gironès.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) en la seva pàgina web, el trànsit es desvia a la carretera N-II direcció Barcelona a l'altura de Caldes de Malavella per la caiguda d'un arbre.

També s'ha de circular amb precaució perquè la pluja fa que la visibilitat sigui reduïda entre els quilòmetres 60 i 87 de l'autopista AP-7, i entre el 83 i el 100 de la carretera C-35.

A més, la carretera GIV-5264 està tallada per despreniments a l'altura de Camprodon, al Pirineu gironí.