El contagi d'una mala situació econòmica a gran part dels països ha afectat sensiblement l'activitat turística a Girona i a la seva àrea urbana. Tant és així, que segons l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, el percentatge ocupacional de turistes que es van allotjar als hotels de la ciutat i a la seva àrea metropolitana va viure una davallada d'entre un 12 i un 15% respecte als resultats enregistrats durant l'estiu de l'exercici anterior. Només el mes d'agost, amb un 67% d'ocupació hotelera, va llimar les diferències pel que fa els valors comptabilitzats l'any passat. Els mesos de juny i juliol d'enguany, d'altra banda, van mostrar uns nivells percentuals d'ocupació del 63 i 60% respectivament.

La decadència del rendiment hoteler no va ser l'únic aspecte negatiu que s'ha evidenciat durant la temporada vigent. El preu mig ofert pels hotels, una quantitat variable segons el tipus d'establiment, també va patir una reducció entre un 5 i un 10% respecte a l'any 2009.

Pernoctacions sense canvis

No tant perceptible com l'ocupació o la tarifa de preus va ser la mitjana de pernoctacions. Segons el gerent de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, Jesús Pastor, les estades dels turistes durant aquest any van presentar una duració mitjana d'1,8 dies. Aquesta xifra, "bastant similar" a la registrada durant els mesos estiuencs de l'any passat, podria haver sofert "un petit i moderat" retrocés si es compara amb els índexs d'edicions anteriors.

Més optimistes van ser els resultats de les pernoctacions durant el mes d'agost, per molts el període mensual que millor representa l'essència estival. En aquest sentit, segons va apuntar l'Oficina de Turisme de Girona, en aquesta època les estades nocturnes als hotels de la ciutat van augmentar "lleugerament", un hàbit turístic que va permetre als estiuejants aprofitar la condició neuràlgica de la ciutat de Girona per desplaçar-se a altres localitzacions d'interès turístic.