El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha ordenat la reobertura de la causa per possibles irregularitats en Caixa Girona, que es va arxivar de manera temporal el 2006 "perquè no existeixen motius lògics suficients". Ara, la jutge titular ha considerat reprendre-ho "davant de l'existència de nous indicis", segons la interlocutòria amb data de 29 de juliol a què ha pogut accedir Europa Press.

El 28 de juliol un extreballador va demanar reobrir el cas que ell mateix havia denunciat perquè existien aquests nous indicis.

El denunciant posa de manifest que s'han produït nous fets i han aparegut noves informacions que indiquen que les operacions irregulars «campaven a la seva a Caixa Girona i estaven molt esteses, en no poques ocasions en benefici de part dels membres del consell d'administració i d'alts càrrecs de l'entitat».

Entre aquestes noves informacions, cita l'existència d'una declaració escrita de l'apoderat-cap del departament d'immobles de Caixa Girona, Josep Gusó, en què posa de manifest l'existència d'operacions irregulars.

També fa referència a la inspecció portada a terme per part de la Generalitat, que indica irregularitats com desfasaments pressupostaris entre els ingressos reals i els declarats de l'Obra Social, factures no justificades, i vendes d'empreses d'alts càrrecs a la caixa, circumstància que prohibeix la llei de caixes.

Entre d'altres presumptes irregularitats, l'informe de la Conselleria d'Economia assenyalava també que el llavors president de l'entitat, Arcadi Calzada, va vendre obres d'art a l'entitat a través d'una empresa de la seva propietat per valor de més de 141.000 euros.

L'extreballador també considera innovadora la inspecció portada a terme per tècnics del Banc d'Espanya, fa escasses setmanes, amb caràcter previ a l'absorció de l'entitat gironí per part de La Caixa.

Ara, la jutge ha decretat la reobertura del present procediment, que es comuniqui al Ministeri Fiscal, i ha acordat la remissió al Deganat perquè procedeixi al seu repartiment entre els jutjats d'instrucció de Girona.

Fonts de la Generalitat han explicat a Europa Press que ja ha conclòs l'anàlisi de les al·legacions de Caixa Girona a la investigació de la Direcció de Política Financera i Assegurances que va detectar irregularitats a la caixa i la seva obra social. Ara està pendent d'emetre una resolució.