L'abstenció dels deu regidors del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Girona va provocar ahir a la nit que el ple municipal aprovés una moció de suport a la vaga general del 29 de setembre. La proposta, l'havien presentat conjuntament ERC i ICV-EUiA, que no van tenir més suport perquè les dues formacions de l'oposició (CiU i PP) també es van abstenir. La CUP també havia instat els grups a votar a favor de donar suport a la vaga.

La votació sorprenent permet que un Ajuntament dirigit per una alcaldessa socialista doni suport a una reforma que impulsen els socialistes a Madrid. El portaveu del PSC a Girona, Joan Pluma, va indicar que l'abstensió era perquè constava d'entendre que un Ajuntament fes una apel·lació a la vaga però va recordar que el dret a la vaga és present a la constitució

En el text aprovat, l'Ajuntament on es dóna suport a la vaga general convocada per CC.OO i UGT es demana que es retiri la llei de reforma laboral per "perjudicar seriosament els drets laborals de treballadores i treballadors adquirits des de la transició democràtica". També reivindica "l'objectiu de lluitar contra la inestabilitat i temporalitat incrementant les cotitzacions empresarials per desocupació a la Seguretat Social per als contractes temporals, a la vegada que es redueixen les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter indefinit".

En un altre punt, s'insta el Govern central a fer una major regulació del contracte de temps parcial, establint amb exactitud la jornada laboral i ampliant el règim de protecció social i a limitar els supòsits en que l'empresari pugui extingir la relació laboral de manera unilateral, com a instrument eficaç de lluita contra la destrucció d'ocupació.

A més, es demana millorar de l'eficàcia dels serveis públics d'ocupació, i dotar de més recursos per a les polítiques actives d'ocupació i la constitució d'una vertadera xarxa pública coordinada de serveis d'orientació laboral i intermediació entre diferents administracions.

Finalment, l'Ajuntament es compret a treballar conjuntament amb la resta d'administracions pels drets socials i civils dels ciutadants de Girona.