L'Ajuntament de Girona ha decidit recol·locar, de moment, dos treballadors que han estat eliminant durant anys les seves multes per aparcar en places de zona blava de la ciutat sense pagar el tiquet corresponent. L'equip de govern ha obert dos expedients per tal de determinar com ha anat la situació exactament i quines responsabilitats se'n deriven.

Durant tot el temps que han anat esborrant les multes, els dos treballadors havien acumulat uns 9.000 euros en sancions. Un dels dos, havia arribat a acumular multes per valor de 7.000 euros i l'altre els 2.000 euros restants, segons va informar ahir Ràdio Girona.

Els dos empleats, un home i una dona, han estat aparats de la seva tasca provisionalment i ara mateix un d'ells treballa al Servei Municipal d'Esports, al pavelló de Fontajau, i l'altre al Servei Municipal d'Ocupació, a l'edifici de Sant Narcís.

La conducta que estaven realitzant els dos treballadors es va poder descobrir arran de dos aspectes determinants Per una banda, els números que tenia l'empresa que gestiona les zones blaves de la ciutat i les xifres que acabava tancant l'Ajuntament no coincidien. Entre la quantitat que tenia l'empresa fixada com butlletes per aparcar sense pagar i les que acabava tramitant l'Ajuntament de Girona i havia sempre una diferència substancial. A banda d'això, el canvi del sistema informàtic va acabar de donar amb la clau. Després d'una inspecció, s'hauria pogut comprovar l'actuació que s'estava portant a terme sistemàticament.

Resolució d'al·legacions

Un dels dos treballadors exercia la seva feina al departament de multes, a l'edifici de la policia municipal, al carrer Bacià. Concretament era l'encarregat de respondre les al·legacions que els ciutadans presentaven quan recorrien la sanció. Aquest empleat hauria aprofitat la seva posició per anar eliminant les multes que li imposaven tant a ella com a l'altra persona per aparcar sistematicament sense pagar a les zones blaves.

Font municipals han explicat que els dos treballadors no han estat acomiadats perquè primer s'han de resoldre els dos expedients oberts. En aquests expedients, els dos afectats podran presentar la seva defensa.

Des de l'Ajuntament sí que s'ha volgut deixar clar que se'ls ha allunyat del lloc de feina al qual actualment estan assignats. Per ara, l'Ajuntament ha descartat de dur el cas a la fiscalia o al jutjat. Almenys, fins que no es resolguin els expedients. El portaveu del principal grup de l'oposició, Carles Puigdemont (CiU), va preguntar en el darrer ple com havien pogut succeir aquests fets.