L'Ajuntament de Salt ha començat, discretament, el desenvolupament del projecte de l'Àrea de Renovació Urbana (ARU) i ja ha comprat dos pisos de la zona centre. Els dos habitatges estan situats al Grup Verge Maria, tot i que en diferents escales. Aquest grup d'edificis està inclòs dins la zona marcada com a susceptible d'enderrocs o de reallotjaments.

Les dues vivendes estaven buides i els seus propietaris, que els havien adquirit per una herència, els van oferir a l'Ajuntament. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Boada (ERC), explicava ahir que van negociar i que s'ha aconseguit un preu que es considera adequat per a les diferents parts. Seria entre 40.000 i 50.000 euros cada pis. Els diners de la compra provenen de l'empresa municipal Gestora Urbanística NouSalt SL, segons el mateix regidor

Boada ha explicat però, que encara no s'ha determinat quin serà el destí final dels habitatges. De moment, s'han fet alguns aranjaments i es posaran a lloguer, per començar a generar ingressos.

L'Àrea de Renovació Urbana (ARU) preveu, de moment i segons el conveni signat amb l'Estat, operacions en uns 600 pisos al centre urbà de Salt. La meitat es comprarien per ser enderrocats i l'altra serviria per reallotjar les persones que marxarien dels primers pisos (si no estan deshabitats). L'import global és d'uns 28 milions d'euros a executar fins en tres anys.