L'Ajuntament de Girona s'ha hagut d'ajustar el cinturó per programar les festes de Sant Narcís d'aquest any, que se celebraran del 28 d'octubre al 7 de novembre. El pressupost s'ha reduït un 30% i, segons va afirmar la regidora de Fires i de Dinamització al Territori, Pilar Prats, això ha forçat l'Ajuntament a fer canvis en la programació. El consistori no va voler desvetllar quins són aquests canvis -el programa es presenta la setmana que ve- però sí va avançar que el catedràtic i pedagog Salomó Marquès serà l'encarregat de fer el pregó. També es va presentar el cartell de Fires, obra d'Imma de Batlle, on es veu l'abric, les sabates i el barret d'un nen i un munt de globus volant.

La situació econòmica ha forçat l'Ajuntament de Girona a abaixar el pressupost per a les Fires d'enguany fins a un 30%, segons ha especificat Prats. A més, el calendari fa que aquest any les Fires durin un dia més i s'iniciïn el dijous 28 d'octubre, vigília de la festivitat local, Sant Narcís, que se celebra el 29 d'octubre.

D'altra banda, també es va presentar el cartell de Fires que a partir d'aquesta setmana començarà a lluir als carrers i botigues per anar escalfant motors per a les festes majors de Girona. El cartell és obra d'Imma de Batlle i té un marcat to colorista. L'artista mostra l'abric que estrenàvem "quan érem petits", un barret i les sabates noves. En el fons, es veu també un munt de globus de colors que ascendeixen cap als núvols i s'identifiquen els arbres de la Devesa. De batlle va conloure que volia mostrar "la màgia de les Fires".

Serà precisament el dijous 28 d'octubre quan es farà el tradicional pregó. Aquest any, segons va avançar l'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans, el pregoner serà el pedagog Salomó Marquès, catedràtic d'universitat d'Història de l'Educació, responsable del Grup de Recerca en Polítiques, Programes i Serveis Educatius i Socioculturals (GRES) i membre del Grup de Recerca i Actuació amb Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC). Pagans va destacar la implicació de Marqués en el món universitari i educatiu, així com l'estreta relació que manté des de fa temps amb l'Ajuntament de Girona.

Carles Vivó, per Fires

Per altra part, està previst que la programació detallada de les Fires es presenti la setmana vinent. Tot i això, el Museu d'Història de la Ciutat ja ha avançat que l'exposició de Fires estarà dedicada a l'artista gironí Carles Vivó i portarà per títol Una vida amb molts camins. La mostra es podrà veure fins al 6 de febrer de 2011 i permetrà fer un recorregut per l'ampli ventall d'activitats que va dur a terme des de mitjan dècada dels cinquanta fins entrat el segle XXI. L'exhibició ha estat comissariada per Magdala Perpinyà.