Decorar la pròpia casa amb flors o plantes d'espais públics pot sortir car. Això és el que ha succeït a una veïna del barri del Pont Major de Girona. Un agent de la Policia Municipal va trobar-se la dona a l'interior d'una jardinera de la plaça de Catalunya amb flors a les mans. O se les volia endur a casa per lluir-les al balcó o les volia per vendre-les i aconseguir diners. Sigui com sigui, María de los Ángeles A.S. va ser denunciada per la policia perquè no està permès trepitjar parterres ni agafar plantes, flors, fruits o fulles.

Els fets van succeir prop de les deu del vespre quan es van plantar les flors de temporada, que permetien que la font de la plaça i el seu entorn gaudissin d'una bellesa que captivava els ciutadans i els turistes. Aquesta atracció va portar la veïna del Pont Major a introduir-se a un d'aquests espais públics sense cap pudor. Es va dedicar a arrencar flors al mateix temps que en trepitjava d'altres. Un agent de la Policia Municipal va detectar l'acció i s'hi va apropar per cridar-li l'atenció i denunciar-la.

Aquesta denúncia ha acabat en una multa ja que es considera una falta segons l'ordenança general de convivència ciutadana i via pública. En diversos articles es refereix a aquest tipus d'actuacions com a sancionables econòmicament.

En concret se li ha aplicat l'article 16.2 que indica que "es prohibeix sotraguejar les plantes, tallar o arrancar branques, fulles, flors o fruits, gravar o tallar l'escorca, buidar el contingut, abocar tota classe de líquids encara que no siguin perjudicials per a la jardinera, o tirar-hi escombraries o residus". Segons l'ordenança es pot aplicar una sanció que va dels 90,16 euros als 150,25 euros, segons la gravetat que es consideri. En aquest sentit, a l'hora de decidir la quantitat s'ha tingut en compte, d'acord amb l'article 125, que marca com a criteri de ponderació l'existència d'intencionalitat i la naturalesa dels perjudicis ocasionats. Com que es considera provat que la denunciada actuava amb tota la intenció, se l'ha multat amb 150 euros.