Per poc que s'hi facin els nostres polítics aconseguiran que en les pròximes eleccions Catalunya es mostri al món com un autèntic país de guarans. Diuen que és la proposta estrella del PSC, diuen que el president Montilla i fins i tot el diputat Puigcercós la veuen bé, però és una autèntica astracanada. A qui se li acut pagar un salari-beca als nois i noies "ni-ni" (ni treballen, ni estudien) del país, amb la intenció de motivar-los a formar-se? Si mai es duu a terme aquesta bestiesa, se m'acudeixen tal quantitat de conseqüències derivades de tan irresponsable proposta que més val que no guanyin mai.

Si ja amb la Reforma Educativa i productes succedanis consegüents es van deixar pel camí valors com l'esforç, el premi per l'esforç, la cultura de superar-se i altres ítems imprescindibles per tenir ganes de fer-s'hi, amb el salari-beca per als qui no han estat ni capaços d'estudiar (per desgana, perquè costa, per desinterès, per desídia, per fer el que no toca en lloc d'estudiar), ni han estat capaços de buscar-se una feina, tinguin per segur que, lluny d'aconseguir estimular-los, el nombre de vius i esquenadrets del país augmentarà exponencialment a la quantitat d'euros de la becaÉ

Com se'ls acut? A qui se li acut? Que ningú no els assessora als polítics de cap on van els joves que ni treballen ni estudien? Se'ls han d'ensenyar uns diners per motivar-los a formar-se? Però, què és això? Cap on anem? Després d'aquest "brillant" anunci del president, li puc anar enviant els estudiants i les estudiants que tinc que ni pensen estudiar, ni pensen treballar, però que volen viure a cos de rei, perquè el president els vagi fent una bestreta?

Per contra: Què els pensa dir, el senyor Montilla, als nois i noies que cada dia s'aixequen aviat per fer els deures, per treballar, per fer-s'hi i millorar en cada examen simplement perquè toca, perquè és l'estat natural de la persona jove? Què ens pensa donar als pares i mares que ens estem barallant cada dia, que ens escarrassem cada hora per educar els nostres fills? Un copet a l'esquena? No ho veu, el PSC, que aquesta mesura, a banda de ser incentivadora de no fer res, és també un insult per a moltes famílies?

Es poden anar ensenyant les orelles, es poden fer brams al cel i clavar guitzes a tort i dret, però, posar-se, a més, a menjar alfals en públic, és ja de totes totes cosa de guarans.