La Fira de Girona va tancar ahir la 49a edició de la Fira de Mostres amb èxit, tant de públic com de les novetats que s'hi han introduït. Prop de 130.000 persones han visitat la mostra durant els 5 dies en què s'han presentat nous espais com el Ginteriors o el Saló Immobiliari de Girona i noves activitats com els xous de cuina, la degustació de vins o una desfilada de moda amb exhibició de pilots de trial. El nombre de visitants és una mica superior a la xifra assolida l'any passat, segons fonts de la mostra.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, es va mostrar molt satisfeta del balanç d'aquesta 49a edició "tant de públic visitant com de les noves activitats i espais que hem organitzat". Albar va refermar que els resultats "permeten mantenir l'aposta per la sectorització" que es va iniciar l'any passat i ha avançat que "ja hem començat a treballar amb l'edició de 2011, que serà la 50a de la Fira de Mostres, i continuarem treballant clarament amb la sectorització".

El canvi de model

En els darrers anys, el certamen ha fet alguns canvis de model per intentar mantenir el seu atractiu al mateix temps que ha anat desapareixent el sector ramader, un dels que més expositoris tenia en el passat. Fa uns anys es va deicidir concentrar la Fira entorn a un cap de setmana i abandonar el calendari del passat, que abarcava deu dies. Des de l'any passat, s'ha decidit apostar per una sectorització basada en cinc àmbits: alimentació, serveis, indústria, l'immobiliària (enguany amb uns mil pisos a la venda nous o de segona mà i de lloguer) i la reforma d'espais interiors i exteriors.

La 49a edició de la Fira, que es va inaugurar dijous amb una jornada de portes obertes, ha ocupat més de 50.000 metres quadrats. Per la seva banda, Albar va remarcar la "varietat" de propostes de la fira, que enguany comptava amb 384 expositors, quatre més que el 2009.

Expositors d'èxit

Tot i la varietat, Albar va destacar que en aquesta 49a edició els assistents han visitat sobretot l'estand del Girona FC, o bé l'expositor que mostraven les sis copes aconseguides pel FC Barcelona, amb Josep Guardiola com a entrenador, en la temporada 2008-09.

Una altra proposta que ha atret el públic són les degustacions de tot tipus de productes. Albar va posar èmfasi en les degustacions de vi de la Denominació d'Origen Empordà, o també els tastos de neules i turrons Graupera, a més de degustacions de iogurt o embotits, entre altres. Durant el certamen també s'han celebrat diverses jornades tècniques i debats.

tanquen cinc dies d'èxitEl Palau de Fires ahir al matí mostrava una imatge amb força visitants.Una parada de venda d'embotit al certamen. Les sis Copes del Barça de Guardiola han estat un dels reclams amb més èxit de la Fira de Mostres.