La tercera Trobada de Directius, que la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) organitza a l'Auditori de Girona el proper 30 de novembre, obrirà les sessions de la mà de l'exsecretari general de l'OTAN Javier Solana, que pronunciarà la conferència inaugural, i de la vicepresidenta i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado. El context econòmic actual ha impulsat la visió global dels directius, que analitzen el mercat exterior com una oportunitat per al creixement, la diversificació i la competitivitat de les seves empreses. En aquesta ocasió, l'objectiu de la Trobada serà reflexionar, sota el lema "Dirigir i obrir-se al món", sobre les opcions que s'albiren per a les empreses que miren més enllà de les fronteres, analitzant l'evolució econòmica i empresarial que pot oferir la dècada que acaba de començar.

L'acte institucional de la trobada estarà presidit pel Príncep de Girona, Felip de Borbó i compta amb el suport de la Fundació Príncep de Girona i la implicació de destacades institucions, tant públiques -com la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona- com de l'àmbit civil -com Tribuna de Girona, entre d'altres-. Com a patrocinadors i col·laboradors, la Trobada té el suport de diferents i destacades companyies com Telefónica, KPMG, La Caixa, Deloitte, Manpower, Abertis, Gas Natural Fenosa, Enagás, Agbar, Indra, Hispasat i Viajes Iberia Congresos.

La intervenció de Javier Solana a l'Auditori serà el punt d'arrencada del debat de la jornada. Segons l'organització, la conferència de l'exsecretari de l'OTAN i ex "mister PESC" permetrà no només desxifrar les claus de la situació actual per la qual travessa Espanya, en aquest món global, sinó també aproximar els directius a les expectatives de futur i debatre sobre com les empreses espanyoles han de dibuixar la seva estratègia a curt, mitjà i llarg termini en els seus mercats nacionals i internacionals. La conferència de Javier Solana constitueix un dels punts àlgids del programa, on estan previstes destacades intervencions d'altres líders econòmics i empresarials.

La gran cita anual d'empresaris i els directius dedicarà al repte de la internacionalització de les empreses una de les sessions principals de la jornada. En l'actual entorn, la internacionalització de l'activitat empresarial és un dels objectius de qualsevol compa?nyia, i gràcies a les noves tecnologies està a l'abast de petites, mitjanes i grans. Davant la rellevància d'aquest repte, i el valor que altres professionals que ja han transitat per aquest camí poden aportar amb els seus coneixements i experiència acumulada, s'ha organitzat una taula rodona que comptarà amb la participació de ponents de renom. En primer lloc, destaca Luis Cantarell, vicepresident executiu de Nestlé, un dels grans executius de la que és una de les grans multinacionals per excel·lència. Intervindrà així mateix Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, una regió que es troba entre les que tenen una economia més oberta a l'exterior de tot Espanya. Així mateix, la sessió comptarà amb la participació de Rosa M. García, vicepresidenta Microsoft Western Europe, persona amb una àmplia i notable trajectòria internacional. Francisco Javier García Sanz, vicepresident de Volkswagen, i Regino Moranchel, conseller delegat d'Indra, constitueixen els darrers exponents d'aquest fantàstic panell de ponents.

La taula comptarà amb Manuel Campo Vidal, expert conductor d'aquest tipus de reunions i actualment director i fundador de l'Institut de Comunicació Empresarial, en qualitat de moderador.

El futur dels directius

El futur dels nostres directius s'està decidint avui. Per això, aquesta gran qüestió implica una profunda revisió sobre el rol i exercici dels directius. Per abordar aquest tema, la III Trobada de Directius CEDE, dedicarà dues sessions que debatran sobre el futurs dels dirigents empresarials. La primera de les tetúlies, que porta per títol "Com serà el directiu del 2020? Una visió des de l'experiència", comptarà amb la intervenció de quatre executius d'àmplia i destacada trajectòria professional. Així, els ponents convidats són: Luis Conde, president de Seeliger y Conde, Carles Colomer, president de The Colomer Group i president de la Comissió d'Innovació de Telefónica, Petra Mateos, presidenta d'Hispasat, i Jaume Pagès, sociòleg i conseller delegat d'Universia. Com a introductora i moderadora, el contrapunt de la joventut l'aportarà Ana Maiques, cofundadora de Starlab.

El segon gran debat se centrarà en la visió dels joves. Sota el títol de "Com serà el directiu del 2020? Una visió des de la joventut", hi participaran Marc Cuevas, conseller delegat de Layers; Jonàs de Miguel, director d'Agbar a Catalunya; Javier Pérez Dolset, president del Grup Zed, Carles Torrecilla, professor titular del Departament de Direcció de Màrqueting d'ESADE. Josep Lagares, vicepresident de la Fundació Príncep de Girona, serà l'encarregat d'introduir i moderar la sessió, i el contrapunt de l'experiència l'aportarà Jordi Pujol, expresident de la Generalitat.