Una alumna de primer d'ESO va quedar inconscient durant uns segons el passat 3 de novembre després de caure rodolant pels esglaons d'una escala exterior del centre IES Santa Eugènia, de Girona, arran una empenta d'una altra nena de la mateixa edat amb qui s'estava barallant. La víctima va ser atesa immediatament pel professorat i traslladada a un centre hospitalari, on li van donar l'alta el mateix dia. Però la gravetat dels fets i, sobretot, el que podria haver passat ha dut el centre a obrir un expedient a la nena que va propinar l'empenta, segons fonts pròximes al centre.

La baralla, que va tenir un desencadenant banal arran una discussió, va tenir lloc a l'hora del pati el dimecres 3 de novembre i va assolir uns nivells notables de violència, segons han narrat al centre testimonis dels fets. Les dues nenes, ambdues alumnes de primer d'ESO i d'entre 12 i 13 anys, s'estaven esbatussant en el replà d'una escala exterior de l'edifici del centre. Segons van narrar alguns testimonis, una de les nenes va estirar dels cabells a l'altra i li va clavar una empenta. L'altra nena va perdre l'equilibri i va caure d'esquenes rodolant per alguns esglaons.

Segons van explicar els mateixos testimonis, la noia no va empentar-la amb la intenció de fer-la caure daltabaix, sinó que l'altra va perdre l'equilibri.

El centre va citar el mateix dia els pares de la presumpta agressora, mentre que la família de la víctima va interposar una denúncia per agressió davant els Mossos d'Esquadra, que van incoar diligències informatives a la Fiscalia de Menors. Aquesta administració ha de posicionar-se ara sobre si la nena denunciada és responsable d'alguna infracció penal. Alhora, l'equip docent ha iniciat un expedient sobre l'episodi que encara no està acabat, segons fonts pròximes al centre. Així, la presumpta agressora, fins que no es dirimeixi quines accions cal emprendre, assistiria a classe amb normalitat, segons fonts properes al centre. Aquest extrem no va ser confirmat per l'IES Santa Eugènia, ja que ahir aquest diari no es va poder posar en contacte amb el seu director, Jordi Vilarrubí. Pel que fa a la víctima, després de descansar un dia a casa seva, va tornar a classe.

No és un cas d'assetjament

Cap de les dues nenes és especialment problemàtica i no hi ha precedents que donin a entendre que hi ha un conflicte d'assetjament d'una envers l'altra. Tot i això, la preocupació del centre pels incidents entre els alumnes és palesa en el fet que, durant aquest estiu, s'han instal·lat càmeres de vigilància en els espais comuns del centre. La mesura es va aprovar a finals del curs passat i els aparells ja estan instal·lats des d'abans de començar el curs, tot i que no hi ha constància de si ja estan en funcionament. En un centre de Ripoll les càmeres es van haver de desconnectar per les queixes de l'alumnat.