L'edificació i la sostenibilitat seran les principals novetats de la 5a edició de la fira Eco-Sí, que se celebrarà del 19 al 21 de novembre a Fira de Girona. El saló, que comptarà amb 79 expositors i s'hi esperen 9.000 visitants, tornarà a ser un espai de debat, reflexió, informació i formació al voltant de l'ecologia i la sostenibilitat. La fira comptarà també amb l'ecomercat, tallers, desfilada de moda reutilitzada i xerrades.

La bioconstrucció serà el tema central de l'estand que l'àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona presentarà a Eco-Sí amb l'objectiu de fomentar el concepte de la sostenibilitat en el camp de l'edificació, segons va indicar ahir el regidor Enric Pardo. La proposta que es podrà veure ha estat concebuda pel biòleg Jaume Serrasolses i l'arquitecte David Marès, que han elaborat el contingut temàtic de l'estand.

David Aubert, Iban Ocaña i Elisabet Palma, estudiants d'arquitectura de la UdG, han dissenyat el projecte que es podrà trobar a l'estand.

Des d'aquest espai, es donarà informació sobre les eines i coneixements necessaris per poder afrontar els projectes d'arquitectura, i especialment en els habitatges, la reducció de la demanda d'energia. S'estudiarà tot el procés de vida de l'edifici, dels materials, de l'energia consumida en l'ús de l'edifici o el reciclatge de materials.

Paral·lelament a l'estand, dissabte se celebrarà un curs sobre edificació i sostenibilitat on es mostraran diversos casos pràctics. Es podrà veure l'experiència d'un jardí vertical per a reciclatge d'aigües urbanes, la d'una instal·lació solar tèrmica al pavelló de Fontajau o diferents exemples d'habitatges de nova construcció amb geotèrmia.

L'Eco-Sí s'ha convertit, després de quatre edicions, "en un punt de trobada dels interessats en l'economia ecològica, segons va destacar la directora de Fira de Girona, Anna Albar.

Després de l'èxit de l'any passat, l'Eco-Sí tornarà a acollir l'Eco-Mercat, un mercat viu de productes ecològics de temporada procedents de productors de la demarcació de Girona, amb 27 parades. També hi haurà activitats paral·leles com tallers d'agricultura ecològica, reciclatge, homeopatia o plantes medicinals i propostes també per als més petits, com un taller de rellotges solars. A més, inclourà una desfilada de roba de la cooperativa Roba Amiga i que mostrarà vestits i complements elaborats a partir de roba reutilitzada.

Eco-Sí obrirà les portes demà de les 4 de la tarda a les 8 del vespre i dissabte i diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre. El divendres l'entrada és gratuïta.