L'Ajuntament de Girona ha enviat una carta als representants municipals als centres educatius de primària de la ciutat perquè els consells escolars enviïn cartes al Departament d'Educació de la Generalitat per protestar contra el desgavell que ha organitzat en relació a la jornada intensiva del mes de juny.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés (ICV-EUiA), va explicar ahir a Ràdio Girona que han fet aquesta petició en considerar que els problemes de la conselleria amb els professors i mestres són temes laborals que no han d'afectar els pares i que s'han de resoldre sense implicar-los. A parer de la representant municipal, s'ha generat un conflicte que ha involucrat els centres educatius, professors, el personal del PAS i els pares i mares i que ha provocat un "enfrontament i un malestar innecessari".

La regidora ecosocialista va puntualitzar, ahir, a la mateixa emissora, que les discussions no han de ser mai per temes laborals sinó per com es pot millorar l'educació. De fet, el Consell Escolar Municipal (on s'agrupen tots els centres i sectors relacionats amb l'ensenyament) ja va aprovar el mes de març el calendari on s'assenyalava que la jornada intensiva no es podia fer.

Aquesta crida des de l'Ajuntament, però, es fa quan molts centres ja han celebrat els seus consells escolars i ja han decidit que sí que faran la jornada intensiva.