Fira de Girona acull aquest cap de setmana la divuitena edició de Tot Nuvis, que enguany incorpora nous tallers dirigits als nuvis i a les núvies per ajudar-los a l'hora de preparar el seu casament. Entre els noms "mediàtics" que prendran part en aquests tallers hi ha el d'Elena Canadell, professora del programa de televisió "Mira quién baila!", que ensenyarà vals, i de l'Eduard Maynegra, que va formar part de l'equip que va ornamentar la catedral de l'Almudena de Madrid pel casament del príncep Felip i Letizia. El saló, que comença divendres, comptarà amb 160 expositors i s'hi esperen uns 10.000 visitants. El saló dedicat als nuvis s'allargarà fins al diumenge i també l'entrada del primer dia.

El nombre d'expositors es manté similar al de l'any passat, tot i que alguns estands han llogat menys metres que en edicions anteriors. La presidenta de Fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que en els darrers anys ha canviat el format de casaments i les empreses que s'hi dediquen s'hi han hagut d'amotllar. Albar ha indicat que ara els casaments es fan amb menys convidats i, per tant, també es rebaixa tot el que està relacionat a aquest món (com ara regals).

Tipologia d'expositors

Els visitants hi podran trobar tota mena de complements vinculats a un casament: agències de viatges, animació (discoteques mòbils), assegurances, edicions, publicacions i mitjans de comunicació, fotografia, hostaleria, impremta, joieria, perruqueria i maquillatge, regals i atencions, restauració i càtering, serveis d'organització, vestits de núvia, de nuvi i de cerimònia, vídeo i altres, com ara cotxes. Per sectors destaca la fotografia, el vídeo i l'animació, que ocuparà el 35,87% de la superfície del saló, i hostaleria, restauració i càtering, amb un 32,95%.

Enguany el saló té com a grans alicients els diferents tallers amb professionals de prestigi. La directora de Fira de Girona ha destacat que Tot Nuvis "és un gran aparador de diferents sectors professionals implicats en la celebració d'un casament i ha afegit que "amb aquests nous tallers el que volem és ampliar l'oferta d'activitats paral·leles per als visitants amb propostes interessants i especialment pensades per a ells".

Els nous tallers que s'han programat per a aquesta edició de Tot Nuvis se centraran en les flors per al casament i en el vals. El taller de flors, sota el títol "Coneix i escull les flors per decorar el teu casament" anirà a càrrec d'Eduard Maynegra, de Flors Laguarda, membre de l'equip que va ornamentar la catedral de l'Almudena de Madrid pel casament del príncep Felip i Letizia Ortiz i de l'equip que va participar al Campionat del Món d'Art Floral d'Interflora 2010 a Shangai.

Pel que fa al taller de vals, els assistents treballaran diverses músiques perquè coneguin el pas bàsic i també alguna figura de ball per donar un toc diferent al seu casament. El taller anirà a càrrec de la ballarina Elena Canadell, professora de ball del concurs "Mira quién baila!".

Desfilades, protocol i imatges

Aquestes dues noves propostes es complementaran amb el taller de protocol, on es guiarà els nuvis sobre com s'ha d'organitzar el seu casament i anirà a càrrec de Laura Rusiñol de Gm-managevents; i el taller de fotografia, que oferirà Glòria Llorca, de Berganti Studi, en representació d'AFPG.

En aquesta edició, el saló tornarà a comptar amb les desfilades d'imatge, que es faran a l'espai central del Palau de Fires. Se'n faran tres sessions, dissabte a la tarda i diumenge, al matí i a la tarda, i s'hi podran veure vestits de núvia, de nuvi i de cerimònia.