L'Auditori-Palau de Congressos de Girona ja té lligats dotze grans esdeveniments de cara a l'any vinent i treballa per poder acollir-ne encara més. Amb el dotze congressos ja confirmats l'equipament ubicat al Parc de la Devesa estarà ocupat trenta dies, una xifra a la qual s'hi hauran de sumar multitud d'esdeveniments d'un dia, molts dels quals vinculats a l'activitat musical.

Segons el calendari actual, el Fòrum Gastrònomic que se celebrarà del 20 al 23 de febrer obriria la temporada i l'últim gran acte seria un congrés estatal vinculat a la biologia de la reproducció, previst entre el 5 i el 7 d'octubre.

Molts dels fòrums, trobades i jornades seran d'abast superior a les comarques gironines o a l'àmbit català. Hi ha almenys quatre reunions i jornades estatals, un simposi europeu o un congrés internacional. Altres com l'esmentat Fòrum Gastronòmic o el Fòrum Príncep de Girona també tenen una importància i uns ponents que creuen fronteres.

La temàtica majoritària serà la sanitària (medicina interna, malalties de l'esòfag, residències geriàtriques i centres de dia, nutrició parental i enteral, teràpies alternatives i biologia de la reproducció). Però també hi ha congressos sobre alimentació, paisatge, sistemes d'informació geogràfica, científics sobre aigua dolça, o un congrés de Jutges de Tribunals Suprems d'Iberoamèrica, entre el 28 i el 30 de setembre. També es preveu la segona edició del Fòrum Príncep de Girona, a finals del mes de juny.

La gran majoria d'esdeveniments duraran dos dies. També n'hi ha de tres i fins i tot de quatre dies. Aquest fet facilitarà que els hotels, restaurants i comerços puguin beneficiar-se de l'activitat congressual.