Menys d'una tercera part dels 220 militants del PSC a Girona van donar suport a Pia Bosch com a candidata a l'alcaldia de Girona. La substituta d'Anna Pagans era la única aspirant i va rebre 67 vots a favor, 2 nuls i 2 paperetes en blanc. Un cop nomenada alcadable va comparèixer davant els periodistes per llegir un comunicat i es va negar a respondre preguntes. Bosch va anunciar que no ho farà fins a la setmana vinent.

L'anunci del relleu de Pagans no va despertar un excessiu interès entre tots els militants. La primera secretària del PSC a Girona, Glòria Plana, va informar que l'agrupació compta amb 911 afiliats, dels quals 224 són militants i la resta, prop de 700, són simpatitzants. L'assemblea va reunir només 71 persones, menys d'un terç del total. Tot i això, Plana va remarcar que es tractava d'una de les assemblees més multitudinàries dels darrers temps.

La mesa electoral va estar presidida per la mateixa Glòria Plana, Marina Geli, Anna Pagans i la presidenta de l'agrupació local, Amèlia Barbero. Després de ser proclamada, Pia Bosch -amb un llarg aplaudiment de la militància- es va adreçar als assistents. Un cop tancat el procés de l'assemblea, Glòria Plana i la ja candidata van comparèixer davant la premsa.

Plana va explicar quin ha estat el procés per preparar l'elecció després de l'anunci de la retirada d'Anna Pagans. La primera secretària socialista va assegurar que si "Pagans hagués decidit continuar hauríem donat suport a la seva decisió, perquè està legitimada" per la victòria en dues convocatòries. Segons Plana, divendres passat es va posar a buscar candidat.

Plana va assegurar que l'executiva socialista va proposar per unanimitat Pia Bosch per "la seva trajectòria política i la seva implicació amb el partit i amb la ciutat". Pia Bosch va ser regidora de Serveis Socials fins al 2004 i delegada de la Generalitat durant el Govern de Pasqual Maragall. Per presentar una llista alternativa calia reunir el 25% de les signatures de militants.

Sense preguntes

Pia Bosch es va limitar a llegir un comunicat en el qual va assegurar que es veu capaç de "renovar el projecte i mobilitzar les millors energies". Va remarcar que "dedicaré tot el meu temps a establir un diàleg en profunditat amb la ciutadania de Girona per escoltar les inquietuds de tothom i per fer arribar a tothom el nostre projecte".

Tant la candidata com la primera secretària es van estalviar cap comentari sobre l'aval rebut per la direcció del PSC a les comaqrues gironines. Tant Joaquim Nadal com Marina Geli van expressar el seu suport a Pia Bosch el mateix dia que Anna Pagans va anunciar la seva marxa a finals d'aquest mandat.