La Biblioteca Montfollet de l'escola Montfalgars de Girona ha rebut un tercer premi en el "Concurso Nacional de Buenas Pràcticas para la dinamización e innovación de las bibliotecas escolares para el año 2010". El premi que consta de 7.000 euros, s'ha atorgat a partir de la presentació del projecte "Llegim i consultem, llavors aprenem" elaborat pel centre.

La Biblioteca Montfollet, en ser una biblioteca escolar oberta al barri realitzada gràcies al finançament del Pla de Barris desenvolupat a la Santa Eugènia - Can Gibert del Pla, és un projecte compartit entre el centre, l'Ajuntament de Girona, el Departament d'Ensenyament i l'AMPA de l'escola que permet ampliar l'acció de la biblioteca fora de l'horari escolar. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la directora de l'escola Montfalgars, Montserrat Felipe, el director de serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, i el sot-president de l'AMPA, Albert Quintana, van participar en aquesta presentació del premi.

La funció de suport socio-educatiu que ha desenvolupat durant aquests dos darrers anys la biblioteca és molt ben valorada per la comunitat educativa i en general per les famílies del sector de la seva àrea d'influència, i s'ha convertit en un projecte de referència a la ciutat i en l'àmbit educatiu i bibliotecari de Catalunya. Els mestres, els alumnes, l'AMPA, l'Ajuntament de Girona, el Departament d'Ensenyament, les bibliotecàries municipals, la monitora, comissió de biblioteca i l'equip directiu, han manifestat la seva gran satisfacció al veure l'èxit de l'esforç i el treball d'aquesta iniciativa innovadora: la biblioteca escolar oberta al barri.

A partir de la participació de la Biblioteca Montfollet al Programa d'Innovació de Biblioteques Escolars "Puntedu" l'any 2007, l'escola es va animar a presentar el projecte a la convocatòria del MEC per mostrar les bones pràctiques educatives realitzades.