L'Ajuntament de Girona ja està en disposició d'oferir el servei d'Internet de franc a tota la ciutat. I a velocitats fora del mercat. La regidora d'Administració i Règim Interior, Amèlia Barbero (PSC), va explicar que en el ple de dimarts s'aprovarà el plec de clàusules per poder treure a concurs el servei. El consistori ingressarà uns 55.000 euros pel cànon anual per cadascun dels tres anys del contracte, que es poden ampliar a tres anys més. Girona segueix així el model d'Orense -amb els que es van contactar-, Gijón o Avilés per poder oferir un millor servei d'Internet a la ciutat.

La xarxa Wi-Fi de Girona està composada de prop de 200 nodes -petites antenes- que s'han instal·lat en elements del mobiliari urbà com semàfors o fanals en quatre fases, amb una inversió de 490.000 euros. L'Ajuntament es reserva el 50% de la capacitat per connectar els serveis municipals així com la policia o els inspectors que ja utilitzen aparells electrònics per fer la feina cada dia. Amb l'altra meitat, la xarxa municipal permet oferir una velocitat de fins a 256 megabytes de manera gratuïta. Per poder connectar-se els usuaris s'hauran de registrar. Segons Barbero l'empresa tindrà dret a incorporar publicitat.

Tot i això, també hi haurà un servei de pagament o premium que permetrà obtenir velocitats més altes per navegar per un preu no superior als 10 euros al mes i que també suposarà uns ingressos suplementaris per a l'empresa concessionària.

La regidora Amèlia Barbero va explicar que "l'Ajuntament va estudiar crear una empresa municipal per gestionar-ho però no sortia a compte". Per aquest motiu, el consistori va optar per la millor possibilitat i al final s'ha preferit treure-ho a concurs perquè es vol obtenir ingressos per continuar fent crèixer la xarxa.

En l'actualitat prop de 6.000 usuaris ja utilitzen la xarxa oberta als barris de Can Gibert del Pla i Santa Eugènia, que es va instal·lar aprofitant un Pla Zapatero.