El candidat a l'alcaldia de Girona per CiU, Carles Puigdemont, anunciarà avui al matí que ha «fitxat» l'exporter de Girona FC i Barça, Albert Jorquera, per reforçar la seva lllista municipal. Jorquera ocuparà el 12è lloc, una plaça amb un doble simbolisme: l'exporter expressarà el seu suport al canvi a Girona en un lloc destacat però amb poques probabilitats de sortir escollit i, a més a més, ocuparà un número habitual entre els porters suplents, encàrrec que va assumir amb professionalitat al Barça i que li li va permetre tenir moments estelars en la seva carrera.

Albert Jorquera va decidir finalitzar la seva carrera esportiva el passat agost als 31 anys. El futbolista d'elit va assegurar que tenia «noves il·lusions», nous reptes incompatibles amb la pràctica de l'esport. Jorquera plegava per dedicar-se exclusivament al negoci familiar. Ve d'una família de joiers i té estudis de tallat de gemmes.

Jorquera se n'anava «orgullós» d'haver vestit la samarreta del Girona i d'haver contribuït a la salvació de l'equip. «És una fita comparable a qualsevol dels èxits que he aconseguit», va subratllar.

Jorquera ha tingut una carrera plena de títols, tot i haver estat porter suplent durant una llarga temporada. Després d'arribar al Bará va ser cedit al AD Ceuta i el Mataró. Va retornar al Barça B, on es convertiria en el porter titular de la temporada 2002-2003, amb el filial a 2a B. En la temporada 2003-04, va fer el salt al primer equip com tercer porter, per darrere de Víctor Valdés i Rüstü. Va debutar, en partit oficial de lliga, contra l'Atheltic Club de Bilbao al Camp Nou el 17 de gener de 2004.

Al Barça, sense queixar-se de la seva habitual suplència, va obtenir 2 Lligues de Campions, dues Copes Catalunya, tres lligues espanyoles, tres supercopes d'Espanya i una Copa del Rei.

Jorquera va fitxar pel Girona l'agost de 2009, amb un contracte per tres temporades, que no va arribar a complir. El seu últim èxit el va assolir el passat uny, aportant el seu granet de sorra en la permanència del Girona a la Segona Divisió A.