Ensenyament es compromet a augmentar recursos i plantilla als centres educatius de Salt tot i les retallades pressupostàries. El director dels serveis territorials, Albert Bayot, va explicar que al municipi hi ha una "discriminació positiva" amb recursos addicionals per millorar els resultats educatius i també hi ha una plantilla de professionals més extensa per atendre les especificitats de Salt. Bayot va assegurar que el seu compromís personal és el de vetllar perquè aquesta discriminació continuï, es mantinguin els recursos actuals i, en alguns casos, augmentin. El titular del Departament a Girona va anunciar un procés de reflexió 'silenciós' i conjunt per acordar solucions educatives per Salt.

Albert Bayot va refermar el compromís del Departament amb Salt i va assegurar que la retallada pressupostària no limitarà els recursos per als centres educatius. De fet, Bayot va recordar que a Salt s'està desenvolupant un pla educatiu d'entorn des de fa tres anys i va reiterar que el pressupost per tirar-lo endavant no està en qüestió. Segons el director dels serveis territorials d'Ensenyament, mantindran els recursos addicionals i, si cal, els augmentaran.

Això es tradueix a tenir més recursos per atendre grups més reduïts d'alumnats en algunes matèries i també a tenir una plantilla professional més àmplia. Bayot va explicar que els barems per calcular quans professors i professionals docents calen no és la mateixa que en altres punts del país. "És la de poblacions amb algunes especificitats identificades i que necessiten més suport", va explicar Bayot tot i que admet que per més professors que es destinin a Salt la sensació "sempre serà que en falten més". El titular del Departament a Girona es mostra convençut que totes les inversions i els recursos serviran per aconseguir fites en els tres objectius que tenen marcats en el pla estratègic conjunt que inclou tots els centres públics i concertats de Salt: millorar els resultats educatius, millorar la cohesió social i millorar la imatge de l'educació a Salt.

Albert Bayot va anunciar l'inici d'un procés de reflexió entre Govern, ajuntament, centres educatius i entitats per consensuar solucions educatives per Salt. El director dels serveis territorials ja va anunciar que serà un procés "silenciós" de presentació de propostes i recerca del consens. Així, Bayot va reiterar la negativa que va explicitar la consellera Rigau de distribuir la població immigrada estudiantil de Salt en altres poblacions, tal com havia proposat l'alcaldessa. "Nosaltres creiem que l'escolarització s'ha de fer en el municipi on es viu", va dir Bayot.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, i Albert Bayot van assegurar que els tres anys de projecte han tingut resultats. D'entrada, el fracàs escolar a Salt no està molt per sobre de a mitjana catalana. De fet, en educació postobligatòria està per sota. En el que cal incidir, segons Bayot, és a augmentar el nombre d'alumnes que es graduen. Pineda també va recordar que existeix una comissió d'abstentisme que vetlla perquè els nens no faltin gaire a classe. Va assegurar que la mitjana d'absentisme està per sota d'altres poblacions i qualifica les campanes d'alumnes en pràcticament "testimonials".