L'Ajuntament de Girona està preparant un nou concurs per contractar una companyia elèctrica que inclourà com a requisit mediambiental que els interessats hauran d'acreditar que el 50% de l'electricitat que ofereixin provingui de fonts renovables. El regidor de Medi Natural, Enric Pardo (ICV-EUiA), va explicar que abastirà 450 comptadors i que molt probablement s'hi podran afegir els diferents organismes autònoms en els quals el consistori té un pes important. El representant municipal va indicar que, fins i tot, estan estudiant si podrien incloure al paquet els veïns que s'hi poguessin interessar per oferir un nombre de clients més elevat i aconseguir així una oferta encara més beneficiosa per a l'Ajuntament i els ciutadants que s'hi apuntessin. Actualment, les companyies se solen moure en una franja del 21 al 27% de producció d'energia per mitjà d'energies renovables, tot i que darrerament n'hi ha que s'estan especialitzant.

Aquesta és només una de les moltes mesures que l'Ajuntament preveu tirar endavant d'ara fins a ?l'any 2020 per tal de reduir les emissions de CO2 seguint el protocol de Kyoto, que marca una rebaixa del 20% de gasos aquell any respecte al que s'emetia el 1990. Tenint en compte que s'estima que el 1990 cada ciutadà emetia 6,4 tones de CO2 al llarg dels dotze mesos, i que l'any 2008 era de 8,8 tones de C02 per habitant, l'objectiu del pla d'acció és que hi hagi una emissió de 4,7 tones per habitant. Les accions previstes són molt variades i impliquen tant el consistori com els ciutadans. Per exemple, s'aposta per recuperar les centrals hidroelèctiques del Molí i de la Marfà o construir una xarxa de distribució de calor a través de la tecnologia de tub verd fins a equipaments municipals, residencials, comercials i industrials. També la conversió progressiva de l'actual flota de vehicles municipals per tal que usin biocumbustibles i electricitat, desenvolupar diferents línies de tramvies entre Girona i altres poblacions, estimular l'ús del cotxe elèctric, adoptar les disposicions del codi tècnic de l'edificació en noves construccions i la progressiva adaptació del parc d'habitatges i locals comercials, entre altres.

El Pla s'ha de debatre i aprovar al ple municipal de dimarts vinent. Posteriorment s'haurà d'enviar a la Unió Europea perquè verifiqui aquest Pla. Quan això succeeixi, es podran començar a redactar els plans. La redacció tindrà una subvenció d'un 90% del total i per a l'execució el Banc Europeu d'Inversions ofereix finançament al 0% d'interès.