L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha signat recentment un decret que adjudica les obres de ?substitució de les portes d'accés al mercat municipal del Lleó. Les portes automàtiques existents es van col·locar durant les obres de remodelació de l'edifici l'any 1993 i ja es donen per amortitzades, en considerar-se que han arribat al final de la seva vida útil.

Així mateix, la necessitat de millorar l'aïllament del mercat exposat a les inclemències del temps de manera general i principalment als efectes del vent que produeix un trencament del confort tèrmic, a causa de la ventilació directa a què se sotmet l'edifici cada vegada que s'acciona una de les portes ubicades a les diferents façanes de l'edifici, s'ha solucionat amb un projecte de substitució de les portes que també evitarà que les parades que hi estan properes pateixin directament els efectes negatius de la climatologia, sobretot fred i vent.

La solució tècnica adoptada és la col·locació d'un sistema de doble porta a cada una de les entrades al mercat. El projecte i l'estudi bàsic de seguretat i salut, de l'arquitecte municipal Joaquim Roura, reflecteix totes les noves condicions tècniques i operatives, tipus de vidres, enllumenat d'emergència i instal·lació elèctrica.

Després de la licitació pública, les obres s'han adjudicat a l'empresa ?Porbisa per 87.661,44 euros i està previst que comencin la segona quinzena de març amb una durada d'uns dos mesos.