La Diputació de Girona i Endesa han signat un conveni segons el qual els municipis gironins disposaran d'una cartografia d'alta precisió i totalment automatitzada de les àrees urbanes de municipis de les comarques de Girona, a escala 1:1000, on s'hi inclouran totes les insta·lacions elèctriques, tant aèries com soterrades, de què disposa la companyia. Aquesta eina, elaborada per a la companyia elèctrica, permetrà dur a terme projectes i plans de desenvolupament amb un menor efecte de les obres a la via pública, alhora que, per exemple, indicarà quin és l'indret més adequat per a instal·lar un electrogen en cas d'incidències com podria ser una nevada.

La nova cartografia topogràfica digital, que serà elaborada per la companyia elèctrica i que es posarà a disposició dels ajuntaments gironins, permetrà conèixer la ubicació exacta de totes les línies d'alta, mitjana i baixa tensió, així com altres elements presents en els termes municipals gironins.

Aquest serà una eina molt útil davant una situació d'emergència, com podria ser una avaria elèctrica per nevades, donat que permet tenir 'casats' el mapa elèctric amb l'urbanístic per a instal·lar grups electrògens. Així, es decidirà de forma 'immediata' i 'automàtica' la millor cruïlla, sense haver de fer el procés 'feixuc' de recollir tota la informació de la xarxa en situacions d'emergència, segons explica el portaveu de la companyia elèctrica, Oriol Ossan.

Per altra banda, també permetrà fer amb comoditat el manteniment de les instal·lacions, davant l'elevada densitat de la xarxa d'alguns nuclis urbans, i els ajuntaments podran utilitzar aquesta informació per elaborar els projectes i plans de desenvolupament de la via pública, amb el coneixement en detall de la xarxa de serveis.

El conveni ha estat signat pel vicepresident de la Diputació de Girona i diputat d'Acció Territorial, Pere Trias, i el director d'Endesa a Girona, Francisco Vizcaíno.