El deganat de la Facultat d'Educació va fer un enviament massiu de correus convidant als professors a ser present en l'acte que el PSC va organitzar amb el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo i l'alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, i que va servir per promocionar l'alcaldable socialista Pia Bosch. El correu electrònic "amaga" que l'acte està organitzat pel comitè de campanya socialista encara que inclou el logotip de precampanya de l'exdelegada de la Generalitat. L'existència de la invitació ha provocat fins i tot la reacció de la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna M. Geli, que considera que les facultats han de mantenir la neutralitat.

El passat dilluns 28 de febrer la facultat de lletres acollia el primer dels diàlegs que l'alcaldable socialista ha organitzat durant la precampanya. Van seguir la conversa un centenar de persones que també van poder fer les seves pròpies preguntes. Des del deganat d'una altra facultat, la d'Educació, es va convidar al professorat a assistir-hi al·legant l'interès que podia despertar l'acte. La invitació obviava que la UdG sempre ha mantigut una estricta neutralitat en questions polítiques.

Carta a la rectora

Per aquest motiu, el candidat de CiU a l'alcaldia de Girona, Carles Puigdemont, ha enviat una carta a la rectora de la UdG, Anna M. Geli, per "expressar el meu astorament d'una manera formal perquè s'hagi informat des d'un deganat d'un acte que és de partit polític. Puigdemont renarcar que aquesta presade partit pel deganat deixa "en entredit la neutralitat política desitjada a la Universitat de Girona".

La rectora Anna M. Geli va lamentar que s'hagi produït aquest espisodi perquè la Universitat sempre ha estat escrupulosa a l'hora de tractar amb els partits polítics. Geli va recordar que des de la Universitat sempre cedim espais i locals "sigui qui sigui qui demana la sala, només faltaria". Però va explicar que "no fem institucionalment mai cap invitació" i en aquest cas considera que si el deganat ha convidat els professors ho ha fet sota la seva responsabilitat i espera que "sigui un fet puntual". La rectora també va assegurar que miraran d'aclarir el que ha passat. A més, Geli va afegir que l'acord perquè les facultats ni els seus responsables prenguin part per cap formació política existeix "de manera tàcita des de sempre ala Universitat"

Pel que fa l'ús de les dades personals, Geli opina que no s'haurà vulnerat cap normativa, però que en el cas que sigui així s'analitzarà de qui és la responsabilitat.