El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assegurat avui que els pacients podran seguir sotmetent-se a operacions quirúrgiques a Girona, sense necessitat de desplaçar-se a la Vall d'Hebron de Barcelona, i ha reiterat que els gironins hauran d'esperar per tenir un nou hospital.

Boi ha fet aquestes declaracions a la premsa durant la seva visita d'avui a Girona en referència a la retallada pressupostària d'uns 1.000 milions d'euros que planeja la Conselleria de Salut.

Ruiz ha insistit diverses vegades que aquest pla d'austeritat no tindrà cap repercussió digna de menció ni cap conseqüència sobre la qualitat dels serveis sanitaris a Catalunya.

Acompanyat pel nou president del Consell d'Administració, Joan Profitós, i el director territorial de Salut de Girona, Joaquim Casanovas, el ministre ha estat present en la presa de possessió del nou Consell d'Administració del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Posteriorment, Ruiz ha visitat l'Ajuntament de Salt amb l'alcaldessa, Iolanda Pineda, i el de Girona amb Anna Pagans, i s'ha reunit amb el delegat territorial de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.

Aquesta tarda, el conseller visitarà l'Hospital universitari Josep Trueta i la seu de l'Institut Català d'Oncologia a Girona.