El dirigent de Solidaritat Catalana Santi Niell ha estat elegit avui candidat de la coalició independentista per Girona, a l'imposar-se en unes primàries internes, i ja anunciat que el seu objectiu principal és entrar al consistori per fer oposició.

Segons que ha informat Solidaritat en un comunicat, Niell, que s'ha imposat a Francesc-Xavier Masià per una àmplia majoria (ja que ha obtingut el 90% dels vots), estarà acompanyat a la llista per Mercè Escarrà (que anirà de número 2), Andreu Garriga (3), Joan Albareda (4) i Francesc Jubany (5).

Tot just després de ser elegit candidat, Niell ha deixat clar que el seu objectiu principal és entrar al consistori per "fer oposició, ja que tot apunta que ningú voldrà exercir aquest paper ja que tots volen entrar en el govern municipal i repartir-se càrrecs i prebendes".

D'una altra banda, Solidaritat també ha definit les seves candidatures en les principals localitats gironines, que estaran encapçalades per Núria Bartrolich, a Figueres; Montse Vila, a Torroella de Montgrí; i David Sempau -exregidor de CDC-, a Palamós.