Les principals ciutats de l'Estat espanyol són les més sol·licitades entre els turistes d'onze països europeus, segons els resultats de l'enquesta mensual de febrer que realitza el cercador de vols Skyscanner.es. Sis ciutats espanyoles -Barcelona, Madrid, Santa Cruz de Tenerife, Màlaga, Alacant i Palma de Mallorca- es troben entre les 20 més buscades. Per la seva banda, Girona se situa en el lloc 94.

El total de recerques de vols a Espanya gairebé duplica el del Regne Unit. Altres ciutats espanyoles buscades a la llista de les 100 més destacades del món són Lanzarote (31), Gran Canària (33), Eivissa (38), València (51), Sevilla (57) o Fuerteventura en el lloc 65.

Barcelona és la ciutat més sol·licitada entre els destins espanyols

i ocupa un lloc destacat entre les cinc primers posicions per a nou dels onze països enquestats, només irlandesos i italians la situen en sisè lloc. Madrid està també entre les primeres deu posicions per a vuit dels països. Danesos, suecs i russos la situen una mica més enrere.

La ciutat més buscada és, un mes més, Londres, seguida a molta distància per París, però cap altra ciutat anglesa o francesa figura entre les 20 principals, raó per la qual Espanya ocupa el primer lloc en recerques per països. Els deu primers llocs estan ocupats per Londres, París, Barcelona, Bangkok, Nova York, Roma, Madrid, Amsterdam, Milà i Santa Cruz de Tenerife.

Algunes ciutats pugen diverses posicions quan es tracta de passar un cap de setmana. Berlín passa del lloc 12 general al tercer per a escapades de cap de setmana, mentre que Amsterdam passa del vuitè al quart.