El tribunal ha condemnat a set anys i mig de presó Walter Mejía Bonilla, l'home de 30 anys que la matinada del 3 de juliol de 2010 hauria apunyalat un amic que va mantenir una relació d'infidelitat amb la seva xicota. La sala considera provat que va tenir un còmplice en la seva actuació tot i que aquest ni ha estat identificat ni s'ha pogut encausar.

La sala sosté que la gelosia hauria estat la motivació principal de l'homicidi en grau de temptativa i sentencia que no es pot dubtar de l'ànim de matar amb què obrava el condemnat, que a les tres de la matinada va adreçar-se al carrer Maçana, on la víctima tenia residència, i va esperar que aquest sortís per anar a treballar per acorralar-lo al portal i apunyalar-lo. Per aquesta raó, se li atribueix l'agreujant d'abús de superioritat.

La lletrada que representa el condemnat, Marta Pladeveya, ja ha indicat que presentarà un recurs demanant l'absolució del seu client, entenent que ni ha quedat acreditat a qui pertanyien tots els ganivets utilitzats ni que hi hagués una tercera persona.

La sentència tan sols recull com Mejía Bonilla va reconèixer com a seu el més petit dels dos ganivets. En el judici ja va mantenir aquesta versió indicant que l'altre era propietat de la víctima qui, segons va al·legar, l'hauria amenaçat en primer lloc abans d'enredar-se en una suposada baralla que hauria desembocat en el crim.