L'actual tinent d'alcalde de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona, el biòleg Ponç Feliu, va fer públic ahir que ha renunciat a formar part de la llista del PSC que encapçala Pia Bosch per les eleccions del mes de maig. En els darrers comicis ha estat el número 5 de la llista. Feliu va fer pública la decisió a través del seu bloc "Plens, Pedals i Plomes". Entre els seus arguments, recorda que porta dotze anys a l'Ajuntament i que no volia "perpetuar-se en el càrrec" i indica que vol dedicar-se al seu despatx professional i a la seva família.

Conegut amant del món natural i animal, sobretot dels ocells, i del món de l'esport, sobretot del ciclisme, ha decidit posar fi a la seva carrera política tot explicant que en aquest àmbit cal una "renovació constant" i confiant que Pia Bosch acabarà essent l'alcaldessa de Girona. De fet, la candidata socialista tenia molt ben considerat PonçFeliu, i sonava com el número 3.

Amb aquesta renúncia, quatre dels cinc primers de l'anterior candidatura socialista ja han deixat clar que no formaran part de la nova llista. L'actual alcaldessa Anna Pagans va anunciar fa unes setmanes que havia decidit no tornar-se a presentar. El número 2, l'extinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma, ja ha marxat al Govern de la Generalitat de CiU on és el director general de Patrimoni. I la número 3, Isabel Salamaña, també ha fet públic que es vol dedicar en exclusiva a la Universitat. Anna Pagans, Joan Pluma i Isabel Salamaña van entrar a l'Ajuntament de Girona l'any 1991 i en les darreres eleccions municipals han estat els tres primers de la llista socialista a Girona. Just vint anys després, cap dels tres ja no serà a les llistes del PSC. Feliu havia entrat l'any 1999 i havia estat regidor d'esports i de Medi Ambient abans d'encarregar-se de Medi Natural.

Queda només pendent la decisió de la número 4, l'actual tinent d'alcalde de Seguretat i Hisenda, Maria Àngels Freixenet, que encara no ha fet públic si vol continuar dins del projecte socialista. De la resta d'actuals regidors, podrien prendre part de la candidatura de Pia Bosch Ignasi Thió, que en alguns moments va sonar com a alcaldable i Amèlia Barbero, que està a l'equip de precampanya de Bosch. Glòria Plana també està a l'equip de treball socialista, tot i que acaba d'entrar al consistori després de la marxa de Joan Pluma i, de fet, ja havia estat regidora en el passat.