Un dia, ja ho veuran, el carnaval caurà en divendres sant. I la gent ho trobarà normal. Ha passat (ben passat!) dijous gras, ha passat (ben passat!) dimecres de cendra..., i encara hi ha pobles i barris que celebren el carnaval! Que és que tothom fa el que vol en aquest país? Perdonin, ja ho sé que sí; és una pregunta retòrica. Però celebrar carnaval tot l'any és tan poc original com ser musulmà i començar una dieta per aprimar-se coincidint amb el ramadà.

Sense deixar les dietes, parlem de futbol que engreixa qui-sap-lo els futbolistes i els seus satèl·lits i aprima no-ho-saps-pas-tu les butxaques de tots els altres, siguin moros o cristians. A can Girona, s'han de posar les coses al seu lloc: amb sort, aquest any no es patirà pel descens. I punt. I és molt. I està molt bé i té molt de mèrit. Fa uns pocs mesos el club era al punt de la segona B i de la desaparició econòmica i real. L'any que ve... serà un altre any. Tinguin, doncs, la Quaresma en pau i no vulguen fer Pasqua abans de Rams! Que una cosa són els tortells i l'altra, les mones.

Sense deixar les mones i els ous, parlem de política. També estaria bé que tots els del gremi, d'un color o d'un altre, d'un sexe o de l'altre, que han provocat, per acció, per omissió o de pensament, que les comarques gironines siguin el cul del món d'infraestructures i estructures es treguin la careta i la carota: On és el Trueta? On són els responsables que Ryanair se'n vagi volant i amb els avions? En quin calaix ha quedat el túnel de la collada de Toses? A quines sigles polítiques, darrere de quins noms i cognoms concrets de diputats socialistes, s'han de posar les creus i les mitges llunes dels qui han mort a la N-II esperant el desdoblament? Treguin-se la careta, home, si en tenen (de careta), que de carota ja sabem que sí que en tenen!

El que és del tot inevitable avui dimarts 15 de març és constatar la desaparició de l'arròs dels Àngels fet a l'estil dels Àngels. Diumenge passat se'n van servir els darrers plats. I els puc dir, de tot cor, i en deixo escrit aquí el testimoni, que era excel·lent. Com cuinat pels àngels. Descansi en pau.