Els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb els inspectors del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han denunciat aquest dissabte a la nit dos restaurants de Roses (Alt Empordà) per tinença i distribució de garotes procedents del furtivisme. Les sancions administratives poden oscil·lar entre els 301 i els 60.000 euros. Aquestes denúncies s'emmarquen dins el programa de control organitzat pel Departament d'Agricultura per eradicar el furtivisme i garantir que el producte, quan arriba al mercat, tingui totes les garanties de la seva procedència. Aquestes actuacions han estat demanades també pels sectors de la restauració i de la pesca professional de la garota.

Les inspeccions continuaran intensificant-se fins el final de la campanya per tal de garantir la conservació d'aquest preuat recurs marí.

Dos restaurants petits amb una cinquantena de garotes

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha explicat que es tracta de dos restaurants petits que tenien una cinquantena de garotes. Casamitjana ha assegurat que els propietaris han reclamat que es reguli 'millor' la pesca d'aquest recurs marí tan preuat ja que sinó restaurants petits que en necessiten 'no en troben mai'.

'Els propietaris m'han explicat que els inspectors del Departament d'Agricultura han entrat de males maneres als locals, com si hi tinguéssin droga', ha destacat l'alcaldessa. Segons ha explicat Casamitjana, aquest dilluns parlarà amb la conselleria per aclarir el tema i acatar les sancions que s'apliquin als denunciats.