El pla d'expansió d'Ikea inclou el desenvolupament de projectes nous a Tarragona i Girona. Segons ha pogut saber l'ACN el cas tarragoní és el que es troba en un estat més avançat: 'Hem estat visitant possibles solars on ubicar-hi la nova botiga però encara no ens hem decidit', han assenyalat fons de la multinacional sueca que asseguren que en poc temps s'anunciarà aquest emplaçament.

Pel que fa al projecte gironí, aquestes mateixes fonts han explicat que 'Ikea està estudiant aquest mercat' però que aquest projecte no està tan madur com el de Tarragona. Aquestes dues iniciatives suposaran una inversió afegida de 120 MEUR i la creació d'uns 600 llocs de treball.

La directora general adjunta d'IKEA Ibérica, Danielle Seguin, ha manifestat que el proper centre d''IKEA Sabadell és un exemple més de la importància que té Catalunya per a la companyia i de l'acceptació dels productes per part dels ciutadans catalans'. En aquest sentit ha recordat que la firma compta amb 1.500 treballadors arreu de Catalunya i 250 MEUR invertits. 'Aquí hi tenim l'únic centre de distribució de la península ibèrica i alguns dels nous centres que el pla d'expansió de la companyia planteja per els propers anys s'obriran a Catalunya', ha dit la responsable d'Ikea.