El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment diversos preceptes del reglament de l'ús del català a la Diputació de Girona, com ja va fer amb els reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida a l'octubre.

La decisió de l'alt tribunal es basa en la "substancial identitat" d'aquests articles amb alguns dels preceptes ja declarats nuls en els altres reglaments i considera que imposen directament l'ús preferent del català.

Es tracta de preceptes que preveuen, entre d'altres, l'obligació de fer les actuacions internes de la Diputació en català, que els impresos que utilitzin els diversos òrgans es facin en aquesta llengua, així com els rètols indicatius d'oficines i despatxos.

El TSJC considera que tots aquests articles contenen mandats concrets i específics el significat excloent del castellà del qual "és clar i manifest" i impedeixen una interpretació diferent de la del seu significat literal.

El president de C's, Albert Rivera, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa que la suspensió "dóna la raó" als que demanen que el reglament reguli la utilització de les dues llengües oficials i no una sobre l'altra cosa que, precisament, ha destacat que defensa el seu programa electoral.