La colla de caçadors Campdorà-Celrà va matar aquest diumenge onze senglars. Culminava així una temporada de sis mesis en què en total s'ha aconseguit matar cent senglars, una xifra rodona. El seu cap de colla, Emili Guillén, explica que aquest any els animals eren més petits que en anys anteriors. Feia anys que no caçaven una quantitat de tres xifres. L'última vegada va ser fa set o vuit anys, quan la colla tenia el doble de gossos i de caçadors. La zona on habitualment cacen és la que inclou Campdorà, la zona dels Àngels, Juià, Celrà i Sant Martí Vell.

La colla del senglar Campdorà- Celrà està integrada actualment per uns trenta-cinc membres (tot i que a les batudes solen participar-hi unes vint persones) i havia començat la temporada de manera excel·lent, amb la caça de seixanta exemplars just en acabar els primers tres mesos. No obstant, el segon trimestre no ha estat igual de bo i s'han matat quaranta animals. "Hem fallat alguns cops, potser ens hem relaxat", bromejava Guillén.

Molts cops també han aixecat l'escopeta al darrer moment. Els bons caçadors no disparen mai als senglars més petits o a les mares embarassades. Se n'ha deixat ?marxar molts que eren pràcticament nounats. "Aquest any les truges han partit tard", assenyala Guillén.

Això vol dir que l'any vinent hi haurà novament Força població de senglars. Tot i això, el cap dels caçadors de la colla Campdorà-Celrà considera que als darrers anys no hi ha "una plaga" d'aquesta espècie. "Crec que es manté el nivell dels darrers anys, més o menys".

"Una bona notícia"

El regidor de Medi Natural de l'Ajuntament de Girona, Ponç Feliu, va qualificar ahir el treball d'aquesta colla com a una "molt bona notícia per evitar possible riscos a les carreteres i, sobretot, per evitar danys als conreus de la zona". El representant municipal va assenyalar que "la col·laboració amb l'Ajuntament ha estat sempre fluïda amb ells i seguim fent-ho".