Els Mossos d'Esquadra han detingut un delinqüent buscat a Romania per haver volat un motel amb explosius i traficar amb cocaïna. Una patrulla d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) va enxampar l'home, un romanès de 56 anys, durant un control al peu de la carretera C-38, a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Després d'identificar-lo, els agents van veure que al seu damunt pesava una ordre europea de recerca i detenció. L'home acumulava una pena de 9 anys de presó. Se l'estava buscant per haver organitzat un transport transoceànic de cocaïna i per col·locar una càrrega explosiva en un motel de Romania. El detingut serà traslladat a Madrid, des d'on se l'extraditarà.

La detenció va tenir lloc aquest dimecres pels voltants de les quatre de la tarda, durant un control que els ARRO havien muntat al quilòmetre 0 de la C-38, dins el terme municipal de Sant Joan de les Abadesses. Els agents van aturar una furgoneta, a cavall de la qual hi anaven dos homes romanesos, i els van identificar.

Quan van comprovar les dades d'un dels homes, Florin A.R., de 56 anys, els mossos van veure que tenia pendent una ordre de recerca i detenció europea dictada per un tribunal de Bucarest. Les gestions posteriors han permès veure que es tracta d'un delinqüent que té pendent complir 9 anys de presó.

En concret, l'any 1992, juntament amb diversos sequaços, Florin A.R. va organitzar un transport de droga transoceànic des de Veneçuela fins a Romania. La substància estupefaent -25 quilos de cocaïna- va viatjar amagada dins dues taules de marbre, i finalment es va acabar venent a Itàlia.

A més, l'any 1996, aquest romanès també va volar un motel en una província de Romania. El detingut va col·locar una càrrega explosiva, i la detonació va ferir diverses persones, algunes de les quals van necessitar més de tres mesos de cures mèdiques per guarir-se.

Els Mossos d'Esquadra lliuraran ara el detingut a la Guàrdia Civil, que el traslladarà fins a l'Audiència Nacional. Des d'aquí, se l'extraditarà a Romania.