Els Mossos d'Esquadra han detingut a Vic el suposat autor material de la mort del jove que va aparèixer malferit a Salt(Gironès). Es tracta d'un noi colombià de 23 anys, Anderson Jair S.P., a qui els mossos consideren responsable directe del crim. La víctima, Oscar Cruz, de 22 anys, va aparèixer malferit a primera hora del matí a la plaça dels Colors. Tenia una ferida al cap i li rajava sang. Un treballador de la neteja el va trobar estès a terra i, després d'alertar la policia, el noi va ser traslladat a l'hospital Santa Caterina de Salt. Una estona més tard, però, el jove va marxar del centre pel seu propi peu i va anar a casa a dormir. L'endemà la seva tia el va trobar mort.

Oscar Cruz tenia 22 anys. El matí del diumenge 13 de març, el jove va aparèixer malferit i estès al terra de la plaça dels Colors. Va ser un treballador dels serveis de neteja qui el va localitzar, i immediatament va alertar els veïns de la zona i la policia local. El noi tenia una ferida al cap i portava la roba ensangonada.

El jove va ser traslladat a l'hospital Santa Caterina de Salt on li van rentar la ferida. Una estona després, però, Oscar Cruz va marxar del centre pel seu propi peu abans que l'haguessin examinat. Abans de posar-se a dormir, el noi va anar a casa d'un amic i li va explicar que, quan tornava de festa, un altre grup de joves l'havia agredit.

Oscar Cruz va arribar al pis on vivia amb la seva tia, situat al carrer Doctor Ferran. El noi es va posar a dormir i aquesta va ser l'última vegada que se'l va veure viu. L'endemà, la seva tia el va trobar mort al llit.

L'autòpsia va revelar que el jove va morir a conseqüència d'un traumatisme craneoencefàlic, perquè li van clavar un objecte punxant al cap. Durant aquest temps, els amics del jove han reclamat que es faci justícia i que s'investigués la mort.

De fet, aquest crim va tornar a encendre els ànims a la població. Tot i que l'ajuntament va anunciar que es personaria com a acusació particular, una concentració silenciosa a les portes del consistori va acabar degenerant en una protesta on -fins i tot- es va arribar a insultar l'alcaldessa, Iolanda Pineda.

Aquesta tarda, els Mossos d'Esquadra han detingut a Vic l'autor material del crim. Es tracta d'un jove colombià de 23 anys, Anderson Jair S.P. Els agents també han trobat en possessió del detingut l'arma homicida, de tipus punxant. La investigació continua oberta per esclarir els fets i el cas es troba sota secret de sumari.