L'Ajuntament de Girona ha proposat una modificació de l'actual fiscalitat que regula l'IBI (Impost dels Béns Immobles) perquè sigui progressiu amb relació al valor de l'habitatge. Segons el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Joan Olòriz, no és el mateix el preu d'un metre quadrat al barri de Vilaroja, situat als afores de la ciutat, que a Torres de Palau, una zona residencial, i per tant, va assegurar que l'IBI hauria de ser més just. Olòriz creu que les persones que tenen més recursos econòmics "han de fer un esforç" perquè sinó es generarà una Girona "de dues velocitats". "Aquestes persones pagaran una mica més, però així tots sortirem abans de la crisi", va assegurar.

Tot i que Olòriz va admetre que aquesta proposta no és una mesura que pugui decidir directament el consistori ja que depèn del govern espanyol, ha explicat que caldria fer una proposició de llei en la qual se situés de forma progressiva una base imposable diferent. Per Olòriz, aquesta mesura permetria augmentar la recaptació en temps de crisi i evitar la retallada en serveis socials.

Es destrueixen empreses

Durant la seva intervenció, Olòriz ha recordat que l'atur avui a Girona esdevé la pressió "més gran" sobre les polítiques socials, ja que a 31 de març de 2011 hi ha un registre total de més de 7.500 persones aturades, el 53% de les quals són homes, el 47% dones i el 29% són estrangers. D'aquest total, cal destacar que unes 2.100 persones ja porten més de d'un any sense trobar cap feina, 600 de les quals són estrangeres. En tres anys, es van destruir un 12% de les empreses a Girona.