L'equip de govern de Salt, format pel PSC i ERC,va aprovar ahir una moció per posicionar-se en relació amb l'anunci de retallades en Ensenyament que ha fet el Govern. En la moció recorden que l'educació és un pilar fonamental per a la cohesió social a Salt i reclamen al Departament que ho tingui en compte i asseguri les inversions necessàries a la població.

El text insta el Govern de la Generalitat a prioritzar les despeses en educació a l'hora d'elaborar el pla d'ajust econòmic. També reclamen que garanteixi l'acabament de les actuacions de remodelació de centres escolars que ja estiguin en curs, així com les que estiguin planificades i que ?tinguin finançament assignat. En relació amb equipaments, també reclamen que aquells centres escolars que ja tinguin pressupost assignat o que tinguin els terrenys cedits tirin endavant.

Pel que fa a pressupost, l'equip de govern de Salt reclama al Departament que asseguri les partides econòmiques que donen cobertura als programes transversals relacionats amb l'acolliment de l'alumnat immigrant, amb l'ensenyament de llengües i amb els plans d'entorn territorials. En el següent punt demanen que garanteixin la inclusió escolar a les escoles concertades.

La moció no es queda aquí i també demana mantenir el programa d'introducció d'ordinadors a les aules en els centres escolars que l'estan aplicant.