Multitud de visitants als espais florals són de fora de la ciutat de Girona. Fins i tot, de les comarques gironines. Hi ha autobusos que vénen expressament de Barcelona cada dia. També hi ha molts estrangers que per casualitat o amb informació extreta de diverses maneres aterren a Girona i gaudeixen amb Temps de Flors.

Molts hi vénen recomanats per algú, que els informa de l'esdeveniment hores abans o alguns dies abans. Són familiars o amics residents en poblacions properes. És el cas de l'alemany Thomas Kellermenn, que ha arribat a la ciutat amb la seva dona després de passar uns dies a la Costa Brava amb uns amics. També Valerie Peachey. Juntament amb altres familiars anglesos han vingut a veure el seu fill que resideix a l'Estartit. Ell els ha explicat que aquests dies Girona es vesteix de flors. Tots estan encantats. No tothom gaudeix dels projectes florals. De fet, és l'etern debat: Molt poques flors? Massa globus, fruites, samarretes, bancs o ampolles? La francesa Magy Ohanes treu pit del seu país, tot assegurant que hi ha ciutats amb jardins molt més bonics.

Però la tònica general és de satisfacció. Sobretot pels que arriben a Girona amb la intensió de fer la visita de rigor al Barri Vell. Michael Kubitz i la seva muller fa 21 dies que recorren l'Estat en cotxe. Ahir van arribar a la ciutat i van saber que se celebrava Temps de Flors perquè els ho van comentar a la recepció. Diuen que la mostra està molt bé i pregunten el cost que té l'esdeveniment. Per potenciar-ho més, proposa que els visitants que passen la nit en hotels paguin una taxa. I s'atreveix a posar un preu: deu euros cada nit.

Molts cops és per casualitat, però Temps de Flors cada vegada sedueix més turistes. També hi ajuden les imatges que milers de persones pengen a Internet i que volten tot el món. Fins i tot la televisió estatal de Letònia gravant al Barri Vell.